header foto header foto
 

Mixed Hockey Club Deurne

Mixed Hockeyclub Deurne is dé hockeyclub van Deurne. MHC Deurne is opgericht op 14 mei 1941 en heeft op dit moment ongeveer 375 leden. Al vele jaren speelt MHC Deurne op het sportpark "De Kranenmortel" te Deurne. De club heeft de beschikking over twee kunstgrasvelden (1 semi-waterveld uit 2022 en 1 zand ingestrooid veld uit 2009), een clubhuis met kantine en kleedkamers.

Adresgegevens
Sportpark De Kranenmortel
Energiestraat 9
5753 RN Deurne
Noord-Brabant
Tel. 0493 – 31 57 90

Clubtenue
Witte shirt, donkerblauwe broek/rok, witte kousen (alleen te koop bij de sportzaak Sportpunt Deurne).

Wat biedt MHC Deurne
MHC Deurne geeft iedereen de gelegenheid om te hockeyen, zowel prestatiegericht als recreatief. Het hockeyspel kan door jong en oud, jongens en meisjes, dames en heren gespeeld worden. Op basis van leeftijd en ervaring word je ingedeeld in een van de volgende teams:

Funkey
Funkey hockey is er voor de allerkleinsten van onze club. Je kunt bij ons al terecht als je 4 jaar bent. Je leert hier op een speelse manier de basis van het hockeyspel.

De Hockeyklas
Rond je zesde verjaardag stap je over naar de hockeyklas. De hockeyklas is voor de beginnende hockeyer. Onder leiding van een ervaren trainer worden de eerste beginselen van het hockey bijgebracht.

De Jongste Jeugd
O8 team: Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, met enige hockeyervaring, worden ingedeeld in een F team, zij vormen met 6 spelers een team, tijdens de wedstrijden wordt het team opgedeeld in 2 drietallen en spelen zij tegen een andere club uit de regio op een achtste deel van het veld.

O9 zestal: kinderen van ongeveer 8 en 9 jaar spelen op een kwart veld met 6 spelers tegen een andere club uit de regio.

O10 achttal: kinderen van ongeveer 10 jaar spelen op een half veld met 8 spelers tegen een andere club uit de regio. Na een jaar gaan zij verder als elftal: O12.

De nadruk bij het Jongste Jeugdhockey ligt op het samen spelenderwijs de beginselen van het hockeyen onder de knie krijgen. Alle teams worden door een ervaren trainer getraind, tijdens de wedstrijden worden zij begeleid door een ouder /coach. De wedstrijden vinden plaats op zaterdagochtend.

De Junioren
Wanneer de tactieken en technieken van het hockey aardig worden beheerst begint het hockeyen in een elftal op een heel veld met de officiële spelregels.

Junioren O12, vanaf 10, 11 jaar, competitie op zaterdag
Junioren O14, vanaf 12, 13 jaar, competitie op zaterdag
Junioren O16, vanaf 14, 15 jaar, competitie op zaterdag
Junioren O18, vanaf 16, 17 jaar, competitie op zaterdag

De Senioren
Vanaf ongeveer 18 jaar en ouder is er hockey voor senioren, soms eerst in een O25 competitie. Vanaf 30 jaar zijn er voor dames en heren veteranen competities. Voor heren ouder dan 45 jaar zijn er speciale poules. De competitie voor de senioren en de veteranen wordt op zondag gespeeld. Er is ook een damesdonderdagavond team.

G-Stars
G-Hockey is speciaal voor kinderen en jong-volwassenen die om een of andere reden/beperking geen aansluiting vinden binnen het reguliere hockey. Het doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van het hockey aan te leren. Spelplezier en geloof in je eigen kunnen staan daarbij voorop. Er wordt wekelijks getraind en aan de hand van de ontwikkelingen zal er ook gestreefd worden naar een deelname aan een heuse G-competitie.