header foto header foto
 

Mixed Hockey Club Deurne

Mixed Hockeyclub Deurne is dé hockeyclub van Deurne. MHC Deurne is opgericht op 14 mei 1941 en heeft op dit moment ongeveer 350 leden. Al vele jaren speelt MHC Deurne op het sportpark "De Kranenmortel" te Deurne. In de zomer van 2009 is de buitenaccommodatie geheel vernieuwd. De club heeft nu de beschikking over twee kunstgrasvelden (1 semi-waterveld, 1 zandingestrooid), een clubhuis met kantine en kleedkamers.

Adresgegevens

Sportpark De Kranenmortel
Energiestraat 9
5753 RN Deurne
Noord-Brabant
Tel. 0493 – 31 57 90

Clubtenue
Witte shirt, donkerblauwe broek/rok, witte kousen (alleen te koop bij de sportzaak Sportpunt Deurne).

Wat biedt MHC Deurne
MHC Deurne geeft iedereen de gelegenheid om te hockeyen, zowel prestatiegericht als recreatief. Het hockeyspel kan door jong en oud, jongens en meisjes, dames en heren gespeeld worden. De minimumleeftijd waarop je lid kunt worden is 6 jaar. Op basis van leeftijd en ervaring word je ingedeeld in een van de volgende teams:

De Hockeyklas
De hockeyklas is voor de beginnende hockeyer. Onder leiding van een ervaren trainer worden de eerste beginselen van het hockey bijgebracht.

De Jongste Jeugd

  • O8 team: Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, met enige hockeyervaring, worden ingedeeld in een F team, zij vormen met 6 spelers een team, tijdens de wedstrijden wordt het team opgedeeld in 2 drietallen en spelen zij tegen een andere club uit de regio op een achtste deel van het veld.
  • O9 zestal: kinderen van ongeveer 8 en 9 jaar spelen op een kwart veld met 6 spelers tegen een andere club uit de regio.
  • O10 achttal: kinderen van ongeveer 10 jaar spelen op een half veld met 8 spelers tegen een andere club uit de regio. Na een jaar gaan zij verder als elftal: O12.

De nadruk bij het Jongste Jeugdhockey ligt op het samen spelenderwijs de beginselen van het hockeyen onder de knie krijgen.

Alle teams worden door een ervaren trainer getraind, tijdens de wedstrijden worden zij begeleid door een ouder /coach. De wedstrijden vinden plaats op zaterdagochtend.

De Junioren
Wanneer de tactieken en technieken van het hockey aardig worden beheerst begint het hockeyen in een elftal op een heel veld met de officiële spelregels.

Junioren O12, vanaf 10, 11 jaar, competitie op zaterdag
Junioren O14, vanaf 12, 13 jaar, competitie op zaterdag
Junioren O16, vanaf 14, 15 jaar, competitie op zaterdag
Junioren O18, vanaf 16, 17 jaar, competitie op zaterdag

De Senioren
Vanaf ongeveer 18 jaar en ouder is er hockey voor senioren, soms eerst in een O25 competitie. Vanaf 30 jaar zijn er voor dames en heren veteranen competities. Voor heren ouder dan 45 jaar zijn er speciale poules. De competitie voor de senioren en de veteranen wordt op zondag gespeeld. Er is ook een damesdonderdagavond team.