header foto header foto
 

Lidmaatschap

Welkom bij Mixed Hockey Club Deurne

Mixed Hockeyclub Deurne werd opgericht op 14 mei 1941. MHC Deurne telt ruim 375 leden. Al vele jaren speelt MHC Deurne op het sportpark "De Kranenmortel" te Deurne. De club heeft de beschikking over twee kunstgrasvelden (1 semi- waterveld, 1 zandingestrooid), een clubhuis met kantine en kleedkamers.

Wat biedt MHC Deurne?

MHC Deurne geeft iedereen de gelegenheid om te hockeyen, zowel prestatiegericht als recreatief. Het hockeyspel kan door jong en oud, jongens en meisjes, dames en heren gespeeld worden. De minimumleeftijd waarop je lid kunt worden is 5,5 jaar.

Op basis van leeftijd en ervaring word je ingedeeld in een van de teams.

De Hockey-klas
Alle nieuwe kinderen die jonger zijn dan 10 jaar gaan eerst naar de hockey-klas, waar zij onder leiding van een ervaren trainer de eerste beginselen van het hockeyspel worden bijgebracht. Zodra zij de basisbeginselen onder de knie hebben, kunnen ze doorstromen om met een team mee te trainen. Dat kunnen de 3-, 6- of 8 tallen zijn afhankelijk van hun leeftijd.

De Jongste Jeugd
De nadruk bij het jongste jeugd hockey ligt op het samen spelenderwijs, de beginselen van het hockeyen onder de knie te krijgen. Alle teams worden door een ervaren trainer getraind. Tijdens de wedstrijden worden zij begeleidt door een ouder/coach. De wedstrijden vinden plaats op zaterdagochtend.

O8-team:
 kinderen vanaf ongeveer 6/7 jaar, met enige hockey ervaring, worden ingedeeld in een F-team, zij vormen met 6 spelers een team. Tijdens de wedstrijden wordt het team opgedeeld in 2 drietallen en spelen zij tegen een andere club uit de regio op een achtste deel van het veld.

O9-zestal: kinderen van ongeveer 8 en 9 jaar spelen op een kwart veld met 6 spelers tegen een andere club uit de regio.

O10-achtal: kinderen van ongeveer 9 en 10 spelen op een half veld met 8 spelers tegen een andere club uit de regio.

De Junioren
Wanneer de tactieken en technieken van het hockey aardig worden beheerst, begint het hockeyen in een elftal op een heel veld met de officiële spelregels.

Junioren O12: Leeftijd vanaf 10,11 jaar; Competitie op zaterdag
Junioren O14: Leeftijd vanaf 12,13 jaar; Competitie op zaterdag
Junioren O16: Leeftijd vanaf 14,15 jaar; Competitie op zaterdag
Junioren O18: Leeftijd vanaf 16,17 jaar; Competitie op zaterdag

De Senioren
Vanaf ongeveer 18 jaar en ouder is er hockey voor senioren. Vanaf 30 jaar en ouder kun je in een veteranen team spelen. En bij heren is er zelfs een competitie voor 45 jaar en ouder. De competitie voor de senioren en de veteranen wordt op zondag gespeeld. Op donderdagavond is er een speciale damescompetitie.

Trimhockey
Voor niet hockeyers, oud hockeyers, eigenlijk voor iedereen die het leuk vindt om het hockeyspel wat beter te leren kennen en de vaardigheden onder de knie te krijgen, wordt er trimhockey georganiseerd. Ervaring is niet nodig. Onder deskundige begeleiding en in een ontspannen sfeer wordt er gehockeyd.

Wat zijn trainingsleden?
Trainingsleden zijn leden die maximaal 3 wedstrijden per seizoen met hun eigen team of ander team mee mogen doen. Ook mogen trainingsleden van de trainingsfaciliteiten gebruik maken. Trimleden vallen onder dezelfde categorie.

G-stars
G-Hockey is speciaal voor kinderen en jong-volwassenen die om een of andere reden/beperking geen aansluiting vinden binnen het reguliere hockey. Het doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van het hockey aan te leren. Spelplezier en geloof in je eigen kunnen staan daarbij voorop. Er wordt wekelijks getraind en aan de hand van de ontwikkelingen zal er ook gestreefd worden naar een deelname aan een heuse G-competitie.

Training en het hockeyseizoen
Ieder team traint minstens een uur per week onder deskundige begeleiding. Het hockeyseizoen loopt van augustus tot juni. Van december tot maart is er een winterstop waarbij door de junioren deelgenomen wordt aan de zaalhockeycompetitie. Deze vindt gedurende meerdere weekenden in de zaal plaats.
Ieder nieuw lid traint ongeveer 3 maanden voor hij/zij deel mag nemen aan wedstrijden.  

Studentenlidmaatschap :
Leden die als voltijd student staan ingeschreven bij een Universiteit, HBO-, of MBO-instelling kunnen in aanmerking komen voor een korting op hun lidmaatschap. Een uitwonende student krijgt (indien hij/zij bij het begin van het seizoen ingeschreven staat) een korting conform de geldende contributie tarieven. Er dient dan wel tijdig (voor aanvang seizoen) een bewijs van inschrijving of kopie van je actuele studentenpas naar de penningmeester ([email protected]) gemaild te worden. De korting wordt z.s.m. achteraf aan het lid terugbetaald.

Ps. Deze korting is niet van toepassing voor Heren 1 en Dames 1 !!!

Wat heb je nodig?

  • Hockeystick: bij de keuze van de stick moet gelet worden op het gewicht van de stick, de lengte van de speler (niet langer dan heuphoogte) en de greep (niet te dik)
  • Kleding: witte polo, donkerblauwe broek/rok en witte kousen (verkrijgbaar bij sportzaak Sportpunt in Deurne).
  • Sportschoenen: kunstgrasschoenen
  • Gebitsbeschermer: kosten variëren van € 4,- (sportzaak) tot € 45,- (tandarts)is Verplicht !

Scheenbeschermers: verplicht !

Clubtenue pas aanschaffen als je wedstrijden gaat spelen.

Jouw Bijdrage
Het is goed om te bedenken dat naast het trainen en spelen veel mensen nodig zijn om het hockeyspel mogelijk te maken. Wij verwachten van een lid of ouder een actieve bijdrage door bijvoorbeeld te rijden, te coachen, deel te nemen in een commissie, kantinedienst te draaien, te fluiten of andere voorkomende werkzaamheden te doen. Wij willen u vragen om het vrijwilligersformulier in te vullen bij de aanmelding als nieuw lid van onze vereniging.

En verder....
Naast trainingen en wedstrijden organiseren wij nog een aantal andere activiteiten zoals toernooien, cursussen, Sinterklaas activiteiten, een jongste jeugdovernachting, gezellige avonden en feesten. Deze activiteiten worden aangekondigd via de app en de website..

Voor inlichtingen en aanmeldingen kunt u terecht bij:

5-10 jaar: Jongste Jeugd  ([email protected])

10-13 jaar: O12/O14 Jeugd ([email protected])

14-17 jaar: O16/018 Jeugd ([email protected])

18 jaar en ouder: Senioren ([email protected]

G-stars: ([email protected])

 

AANMELDEN of OPZEGGEN

Ledenadministratie MHC Deurne

Bij voorkeur via [email protected] en anders per post Energieweg 9, 5753RN Deurne

Opzeggen bij MHC Deurne dient vóór 01 mei te gebeuren via [email protected]vanaf een bij ons bekend emailadres.