header foto header foto
 
Nieuws

Wedstrijd verslag: Zaterdag 30-09
Venray - Deurne 0 - 3

Nieuws afbeelding 4-10-2023

Afgelopen weekend is ons MO12 (D-elftal) als eerste geëindigd in de Poule na een bloedstollende wedstrijd tegen Venray. Klik hier voor het prachtige wedstrijdverslag van Trainer/Coach Bram. 

 


 

 

Wedstrijd verslag: Zaterdag 30-09
Venray - Deurne 0 - 3

 

"Doorzetten werd beloond!"

 

Warming up startte we vandaag op het afgekeurde veld van Venray. Naar eigen zeggen van Venray was het speelveld "te glad om veilig te bespelen. Tijdens het inspelen kwamen we daar ook achter. Was overigens wel een snel veld...


Des te groter wat het contrast met het zandveld waarop we onze wedstrijd zouden spelen. 

Heel veel zand lag er op dit veld, waardoor menig strafcorner aangifte het einde van de cirkel niet heeft gehaald. Maar..., Billie kon tijdens haar keep beurt mooie zandsculpturen maken in haar doelgebied:) 

In aanloop naar de laatste wedstrijd in de reeks van 5, stond een extra beloning op het program. Het thema "Winnen = Chips" stond op het opstellingsblad. We wilde de reeks met 5 gewonnen wedstrijden afsluiten. Later bleek dit de meest bevochten wedstrijd te zijn van dit competitie deel. 

We begonnen de wedstrijd. 2 teamleden op de bank. Robin was weer van de partij om het team aan de moedigen. En jaja, we hadden ook een wissel vandaag! 

Net als tegen Orange-Zwart (Team lampengat) spraken we af, vanaf minuut 1 scherp. 


Wij waren niet de enige die dat hadden afgesproken. Venray blonk niet uit in het zoeken van de aanval. Maar de verdediging stond als een huis. Onze voorhoede stuitte veelvuldig om een gehaaide Venraayse. Braken we door dan troffen we een keeper die uit haar goal kwam. Of op de lijn Deurnse inzet wist te keren. 

Eerste 2 kwarten vond Venray dat de coach achter de goal moet mee coachen. Na melding gaf ook de arbitrage aan dit te verbieden. 

Jeetje, wat hebben wij vandaag een lange adem moeten hebben. En knap dat het vertrouwen bleef in de overwinning. Alles hebben we gegeven. Zelfs toen een strafcorner werd afgekeurd, was de veerkracht aanwezig vertrouwen te houden in de overwinning. 


Daar zaten we dan, met lege handen, einde 3e kwart en begin 4e kwart. 
Wat zou onze strategie worden? Tips van alle kanten kwamen binnen vliegen. Zelfs eentje die Pancho eerder had toegelicht. Dak op het huisje....

Want er zat over het algemeen, te weinig diepte in onze aanval. Daarop heb ik gevraagd te gaan trainen. 
Minder de bal gaan brengen. De ruimtes leren zien en benutten. Leren om ook zonder bal goed te staan om de combinaties aan te gaan. Kwestie van tijd...alles is aanwezig om dat te leren in dit team. 

Laatste kwart startte....zou ons vertrouwen en doorzettingsvermogen dan niet beloond worden? 

De bal werd uitgenomen...denk dat het nog geen 20 seconden duurde...JAAAAAAAAA!!!!!


Precies waar we het over gehad hadden 20 seconden ervoor...werd uitgevoerd (Diepte in de aanval) en Linde opende de wedstrijd naar 0-1 voor Deurne. De opluchting was op en naast het veld voelbaar! 
Diit was een fase waarin Venray de touwtjes NIET liet vieren. Sterker nog, het was soms met de billen bij elkaar voor de coach. 


We bleven druk zetten. We zijn eager genoeg om de bal te willen hebben. Daarmee stonden we 80% op Venraayse helft over de gehele wedstrijd gezien. 

En ja, wederom opluchting. Demi scoorde haar welverdiende 0-2. Want eerder in de wedstrijd werd haar inzet afgekeurd.
 De overtuiging was te zien.....dit smaakte naar meer. We bleven druk zetten. De cirkel van Venray werd voller en voller. Maar Meike vond een gaatje tussen de paal en goede keeper..0-3!

Eind signaal! Er kwamen blije gezichtjes van het veld. CHIPS & Ranja! 

Mag ook naar 5 gewonnen wedstrijden. Top prestatie en we gaan eens bekijken hoe we ingedeeld worden door de KNHB. 

Alle rijders en supporters bedankt!