header foto header foto
 
Nieuws

Conditie hockeyvelden

Nieuws afbeelding 18-10-2023

Goed nieuws: de conditie van onze hockeyvelden zijn goed bevonden en worden de komende tijd zelfs verbeterd. 

Veld 1: De toplaag van veld 1 (semi waterveld) is in de zomer van 2022 vervangen. Bij het aanlegproces werd te veel zand op het veld gestrooid. Vanaf het moment dat veld 1 in gebruik werd genomen is een veelgehoorde klacht dat het veld te glad zou zijn. Dit zou bijdragen aan valpartijen en het ontstaan van blessures. Om de bespeelbaarheid van veld 1 (en 2) te verbeteren zijn er een aantal maatregelen genomen. 

  1. Het te veel aan zand is, het afgelopen seizoen, in een aantal etappes verwijderd. Eind september is veld 1 gecontroleerd. Er werd vastgesteld dat de laagdiktes van het zand uniform zijn. Dit betekent dat er geen sprake meer is van te veel zand als oorzaak van de gladheid.
  2. De huidige onderhoudsborstel is vervangen door een nieuwe geschiktere onderhoudsborstel. De oude onderhoudsborstel bleek niet diep genoeg in de mat te komen waardoor het zand en de vezels niet (goed) los werden gemaakt. De huidige gladheid komt doordat de zandlagen te veel op elkaar zijn gedrukt waardoor je als het ware op een harde gladde plaat speelt. Als het zand losgemaakt wordt met de nieuwe borstel is er ruimte in de mat om grip te krijgen met de noppen van de schoenen. Het onderhoud met de nieuwe borstel maakt ook de vezels beter los wat de bespeelbaarheid ten goede zal komen. Aanvankelijk zal hierdoor wel meer zand naar de oppervlakte komen wat tijdelijk voor ongemak kan zorgen. Door het bespelen zal het zand uiteindelijk weer dieper in de mat zakken.
  3. Veld 1 en 2 onderhouden we wekelijks onderhouden, dat wil zeggen:  borstelen en geslepen.
  4. We gaan kritischer kijken naar de beregening van veld 1. Te veel beregening zorgt voor een toename van algen. Dit kan ook bijdragen aan een toename van gladheid.

Veld 2: De toestand van veld 2 is recent beoordeeld. De verwachting was dat veld 2 nog maximaal 3 jaar mee zou kunnen gaan. Tot onze verrassing blijkt het veld nog minimaal 5 jaar goed bespeelbaar te zijn en in het beste geval zelfs 10 jaar. Niet iedereen is blij met de bespeelbaarheid van veld 2 door de vele putjes die in het veld zijn geslagen. Als relatief kleine hockeyclub zijn wij echter blij dat we een tweede veld hebben en kunnen behouden. 

 

Agenda

Nog geen agenda punten.